——————————————————————————————————————————————————————————-

16 februari 2017.

Hoe leg ik dit nou uit aan mijn leerlingen? Deze situatie bestaat al wat langer. Een normale weg met tweerichtingsverkeer waarbij je als je links kijkt verplicht moet stoppen in verband met het stopbord (bij welke stopstreep dan?) en uiteraard voorrang verlenen en als je rechts kijkt alleen twee keer voorrang moet verlenen. Ook mis ik hier wat extra wegmarkering. Het ligt er dus maar net aan welke agent je tegenkomt.

——————————————————————————————————————————————————————————-

13 december 2016.

Ga je remmen bij oranje licht en sta je stil voor het rode licht. Komt er toch nog iemand met wat hogere snelheid aangereden die het rode licht niet ziet.     Reactie: “Ik dacht dat U nog wel door zou rijden, dan kan ik ook nog wel wel mee.” Resultaat auto total loss.

———————————————————————————————————————————————————————————

8 juli 2015.

Alweer eentje die niet oplet. Sta je weer eens stil voor rood licht. Was al de 5e keer in drie jaar tijd.


 

SONY DSC

Italië – juni 2013 Juist ja … parkeren verboden maar het is wel een parkeerplaats, waarschijnlijk voor auto’s. Bussen, campers en vrachtauto’s mogen er niet in? In de vrij krappe parkeervakken passen ze in elk geval niet. Waarvan akte.

———————————————————————————————————————————————————————————-

Ja hoor. 2012. Eindelijk. De glasvezelkabel komt er aan. Iedereen natuurlijk dolblij. Ook probeer je dan de mensen die de kabel komen aanleggen aan alle kanten te helpen en zo min mogelijk overlast te bezorgen. Maar je komt toch een keer thuis en je ziet dat die autootjes met die brede aanhangers waarop de haspels met lege buizen ten behoeve van de aanleg van de glasvezel wat moeilijk kunnen manoeuvreren in die kleine straatjes. Dan zet je dus met de beste bedoeling de auto gewoon even met de 2 rechterwielen op de stoep en iedereen is blij met de ontstane bredere doorgang. Tot je na pakweg 30 minuten terug komt. Prijkt daar een bon onder de voorruit: “U mag niet op het trottoir parkeren” Bijna 100 euro is dat dan. Nou ja … een lering zullen we maar zeggen. Echter … 2 à 3 weken later vraagt een zeer meelevende parkeercontroleur mij om de auto even met 2 wielen op het trottoir te parkeren. “Dan kunnen die auto’s met aanhangers er wat gemakkelijker langs”. Ja dan breekt er iets en ben je ineens niet meer de goeie lobbes waar men je voor uit maakt hoor.

———————————————————————————————————————————————————————————–

2011. Iedere leerling in het Gooi is er vast wel langs gekomen met de rijlessen of het examen. Dat kleine weggetje achterom bij het gemeentehuis van Baarn. Bij de parkeerplaats die je dan tegenkomt staat een aantal meters verderop een bord eenrichtingsweg, in deze richting gesloten voor voertuigen, enz. met daaronder het onderbord “Uitgezonderd trouwstoeten” Komen wij tijdens een examen met vrouwelijke kandidaat langs deze bewuste plek. De examinator maakt de opmerking: “We gaan niet trouwen hoor”. Waarop mijn leerlinge zegt: “Nou daar heb ik helemaal geen bezwaar tegen hoor”. Ja … de leerling is geslaagd. Maar wij hebben in de auto toch even hartelijk gelachen om het verbaasde gezicht van de examinator.

———————————————————————————————————————————————————————————–

Eind 2009 – Op een rustige donderdagochtend rijden een leerling en ik in de lesauto in Laren. Voor ons reed een vrij grote uitgebouwde SUV. Deze SUV slaat af zonder richting aan te geven en wij volgen met de lesauto omdat ik deze opdracht al had gegeven. Ineens stopt deze SUV midden op de weg. Aan weerszijden van deze auto geen ruimte om mogelijkerwijs te passeren. Een dame stapt uit en loopt bij een aan die weg gevestigde drankenhandel naar binnen. Zeker iets afgeven dacht ik nog. Na een aantal minuten (het dashboard was helemaal uitgelegd en besproken met mijn leerling omdat we toch stil stonden) dacht ik bij mijzelf: het duurt nu toch wel erg lang. Achter mijn lesauto waren inmiddels een bestelbusje en twee vrachtwagens eveneens stil  komen te staan. Ik dus richting de voordeur van deze drankenhandel. De bestuurder van het busje volgde mij op de voet. Ik stap de drankenhandel binnen en zie dat de dame in kwestie gewoon wijn staat uit te zoeken. Ik vraag vriendelijk of zij de auto even wil wegzetten omdat er niemand meer door kan. Draait zij zich om en zegt: “BENT U IEMAND OF WERKT U GEWOON?” Kwader kun je mij niet krijgen. Met enige niet op deze site passende woorden heb ik haar meegedeeld dat ik haar auto dan zelf zou wegslepen. De bestuurder van het busje zei direct dat ik zijn sleepkabel wel mocht gebruiken en hij met plezier zou helpen. “DAN HAAL IK DE AUTO WEL WEG” zei zij en liep naar buiten om haar auto weg te zetten. Wordt bij het verlaten van het pand ik nog aangesproken door de drankenhandelaar met de woorden: “Wilt U in het vervolg mijn klanten niet meer zo bejegenen.” Ik dacht echt dat de serie Gooise Vrouwen overtrokken was. Maar zulke mensen bestaan dus echt.